8 načina da transformišete enterijer svog stana

Profesionalni dizajneri imaju nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da transformišete svoju kuću u remek delo za kratko vreme.

Želimo da podelimo sa vama nekoliko dizajnerskih trikova koje vi takodje možete primeniti u svom domu i prilagoditi ih svom stilu i potrebama.

8. Naglasiti zidove

Nije neophodno da krečite zidove da bi vaša soba postala šarena i uzbudljiva. Jednostavno ofarbajte samo jedan zid, ili ga dekorišite tapetama ili drvenim panelima.

7. Providan nameštaj

Ovaj trik je posebno efikasan kod malih apartmana, jer  providan nameštaj stvara iluziju dodatnog prostora, dodaje svetlnost i svežinu u vaš enterijer.

6. Transformišite “Uradi sam” namestaj u remek delo

 

5. Biljke

Biljke mogu da unesu život u najdosadnije prostore, a takodje značajno poboljšavaju i mikroklimu u sobi. Možete ih postaviti u različite uglove sobe ili ih grupisati zajedno na jednoj strani.

4. Knjige kao deo enterijera

Ne morate da sakrivate svoje knjige u police. Njihove šarene korice se mogu iskoristiti kao divna dekoracija. Mogu biti izložene i na najneobicnijim mestima, čak i unutar starog radijatora.

3. Različite stolice

Imati identične stolice oko vašeg trpezarijskog stola je staromodno i dosadno. Dekorateri sada predlažu da se vise različitih stolica uklope u isti dizajn: glavni trik je da butete sigurni da se sve one uklapaju zajedno. Na primer, mogu sve biti iste boje, ili slicnog dizajna.

2. Neobično osvetljenje

Jednostavna svetla mogu da se pretvore u mnogo više od izvora svetlosti. Na primer, izvor svetlosti može postati neobično platno za slike.

1. Prijatno mesto za sedenje kod prozora

Mesto pored vašeg prozora je savršeno mesto za odmor. Ono može biti klupa za ostavu ili sofa, gde možete provoditi vreme sa dobrom knjigom ili oddremati.

Bonus

Dodatno, ako ste istinski ljubitelj prirode, možete je ukljuciti u vaš dizajn. Na primer, upotrebite drvene elemente za namestaj, okačite slike pejzaža, ili napravite viseći krevet u kome ćete se osećati kao pod otvorenim nebom.

Preview photo credit depositphotosdepositphotos