Trikovi luksuznih hotela o pranju veša

Nedavno smo otkrili neke malo poznate ali efektivne savete koje pomažu radnicima u hotelskim perionicama da dodju do fantastičnih rezultata. Danas ćemo ih vrlo rado podeliti sa vama.

Punjenje veš mašine

Idealna opcija je da mašinu napunite do 80% njenih kapaciteta. Ukoliko ubacite više stvari, one neće biti dobro oprane. Sa druge strane, ukoliko stavite premalo stvari u mašinu one mogu pretrpeti ostećenja.

Temperatura vode

Temperatura 40-60 stepeni računa se kao optimalna za posteljine i skidanje fleka. Pranje na manjim temperaturama neće uništiti bakterije i prašinu sa prekrivača za krevet i peškira, dok previše vruća voda može da ošteti tkaninu.

Sredstva za pranje

Omekšivač nastoji da prodre u tkaninu i eventualno moze učiniti peskire krutim. Da bi se taj problem izbegao, hotelsko osoblje koristi belo sirće. jednostavno dodajte 100ml tokom ispiranja da učinite posteljinu mekom i uklonite tragove praška.

Uklanjanje mrlja

  • Da se oslobodite svežih mrlja od ulja, pospite ih sa zasladjivačem ili štirkom. Zatim ih jednostavno operite.
  • Tragove soka od paradajza ili sosa možete lako ukloniti sa par kapljica WD-40. Nanesite ih na mrlju i ostavite 5-10 minuta. Onda operite u hladnoj vodi.
  • za uklanjanje slatkih mrlja sa bele garderobe, koristite predpranje sa bilo kojim programom na 40 stepeni. Zatim uključite ciklus pranja sa izbeljivacem.
  • Da bi ste uklonili mrlje od kafe i vina, potopite garderobu u vodu i solni rastvor(1 kašika na 100ml vode) na jedan sat. Zatim operite garderobu.
  • Koristite sodu bikarbonu za skidanje žutih mrlja sa bele odeće i uklanjanje neprijatnih mirisa. Dodajte pola merice sode u prašak za veš i operite u toploj vodi.

Sušenje

Profesionalci preporucuju sušnje vesa na otvorenom, izloženo na sunčevoj svetlosti. Ukoliko morate da koristite mašinu za sušenje, stavite tenisku lopticu u bubanj da bi peškiri bili menkani i nežni.

Preview photo credit depositphotosdepositphotos